18/7 Torsdag - liten utflykt...

Dagen började med ännu en helt underbar morgon. Vaknade av mig själv vid 8.30 och jag klev upp och fixade frukost. Det bästa med lediga dagar är att kunna käka frukost i lugn och ro. Väckte T och det fick bli frukosthäng ute i trädgården. Hur skönt som helst och här blev vi sittandes ;-) 
 
 
Efter ett par timmars trädgårdshäng fixade vi ialla fall iordning oss och det var dags att ut och röra på sig. På väg in till stan så stannade vi till hos hästarna och kollade till dem. Allt var bra med dem och de blev sprayade med insektsmedel och så for vi vidare. Vi åkte ut till K-Rauta för jag har fått en rabattcheck därifrån som jag tänkte utnyttja till lite svart metallfärg. Dock hade de inte alls vad jag tänkt mig, så istället blev det en burk träolja. Ska olja in boxväggarna så jag behövde olja också.
 
Vi for vidare till Jula, men de hade inte rätt färg där heller och T hittade inget annat intressant. När vi var klara med shoppingen så for vi vidare till Hallagården. Dags för det årliga fikabesöket. Hallagården har en vansinnigt god citronpaj och det är en gammal bergsmansgård - hur mysigt som helst att åka dit och fika. Det var också en konstnärskurs som hölls där idag och så var det en konstutställning som vi passade på att kolla på innan vi köpte oss vårt fika.
 
Hmmm, himmelskt gott :-D
 
 
 
På Hallagårdens säljs också ull från angorakaninen, kaninerna är hur söta som helst. Men jättesöta är också gårdens silkeshöns...
 
 
När vi slappat och fikat  klart så for vi vidare hemåt. På vägen hem så åkte vi förbi golfbanan som finns i det närmaste samhället. Den hålls fortfarande igång, så vi ska nog åka dit någon kväll och spela lite minigolf. Det är rätt kul. Men idag hade vi annat på schemat för eftermiddagen. Stallet är skurat, men innan det är dags för målningen så behöver metalldetaljer slipas och skrapas.
 
När vi kom hem käkade vi varsin macka, bytte om och så satte vi igång. T utrustade sig med maskiner - självklart! Och jag fick en stålborste att leka med... ;-)
 
T i djup koncentration (eller är det musiken i hörselkåporna...) och slipar för fullt med vinkelslipen.
 
 
Mina hästar är förklädda bävrar och jag är glad att boxväggarna är klädda med u-profil. Dock behövs det slipad bort rost och sönderskavd färg... Alltså gick T lös med vinkelslipen... 
 
 
Jag använde stålborsten och borstade boxgallrena ordentligt.... många pinnar är det.... men det är ett jobb som måste göras...
 
 
Under tiden som T och jag slet i stallet så satt kissen Elvis uppe på stegen till höloften. Han satt där läääänge och glodde på oss. Han undrade nog var vi i hela friden höll på med ;-)
 
 
När jag borstat färdigt så gick jag in i huset för att fixa lite mat. Hårt arbete kräver energi ;-). Så jag fixade iordning en fläskpannkaka och stoppade in den ugnen. T var klar med vinkelslipen och under tiden som jag väntade på att maten skulle bli klar passade jag på att tvätta metallen...
 
Efter slipning och innan målning kommer ett steg som heter målartvätt... Så till min hjälp har jag färdigblandad målartvättslösning, trasa och stege. Bara att sätta igång alltså.
 
 
Trots att jag skurat stallet med högtryckstvätten så var tvätten med målartvättslösningen väl befogad. Hann bli klar med ena boxgallret i Oktawias box när väl maten var klar. Käkade och så satte jag igång igen. Lika bra att slita på när man ändå var igång.
 
Efter ett par timmars slit så var jag till sist klar med tvättning av alla boxgaller och övriga metalldelar i stallet, vilket är mer än vad man först kan tro... ;-)
 
I morgon är det dags för målning. T ska shoppa med lite metallfärg och träolja för inoljning av boxväggarna är ju redan fixat.
 
 
Ovanstående jobb är ett hårt slit, och inte ett dugg roligt. Dock nödvändigt om målningen ska bli bra. Även om hästarna gnager så vill jag att det ska vara snygg gjort ett tag ;-). T tycker egentligen att det är totalt onödigt att måla eftersom det "bara är ett stall" - han har inte förstått grejen alls ;-).
 
Självklart ska mina prinsessor ha det fint när de kommer hem till ett nystädat stall ;-).
 
Var klar med stallet vid 19-snåret. T gjorde iordning vattendunkarna till mina pållar och vi for iväg till hagen med dessa. Idag så fick jag ropa på hästarna, men de kom på en gång. T fyllde på vatten och jag visititerade pållarna och smörjde in med 4Ess-salva och på med insektsmedel. Kelsjuka pållar som för övrigt mådde prima :-).
 
T och Lexi for vidare till lägenheten och jag tog med medhavda cykel och trampade hemåt. Resten av kvällen har ägnats åt slösurfning, slappat i möjligaste mån och kvällen avslutas nu med Kommissarier Lewis på kanal5.
 
Altlså händer inget mer spännande idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0