22/7 Måndag - Fortsatt semester...

 Måndag igen och sista semesterveckan :-). Att få har fem veckors semester är förmånligt och den här veckan ska jag läsa lite, piffa iordning stallet, försöka komma igång med Oktawia och så förbereda mig på att det snart är jobb igen ;-).
 
T började jobba idag - så jag for alltså roa mig själv...
 
Det är väldigt skönt att få sova tills man vaknar av sig själv och inte behöva bli väckt av väckarklockan - och jag vaknar vid 8-snåret! Jag är alltså hyfsat morgonpigg och det bästa är ju att inte behöva stressa iväg på morgonen. Utan jag släpar ut dynorna till trädgårdsmöblerna, fixar frukost och så får det blir frukost ute i trädgården. Strålande sol och helt underbart!!
 
Även om planen är att ta det lugn idag, bestämde jag mig för att göra en lightstädning - alltså dammsuga och moppa golven. För övrigt så är huset i hyfsat skick sedan storstädningen inför min födelsedag. Dock har jag små "schäfervalpar" ligger och skvalpar i hörnen.... märks att jag haft Lexi hemma och att hon fäller....
 
Efter frukosten satte jag alltså igång och jag var snart klar. Det tar inte lång stund att slänga ut mattorna, dammsuga hela huset och så moppa golven. Fixade toaletterna när jag ändå var i farten också. En tvättmaskin blev det också. Mattorna fick ligga kvar ute eftersom jag behöver hjälp av T för att kunna skaka dem...
 
Som sagt - idag är det en vecka sedan jag fyllde år och jag måste bara lägga in en bild på den blomsterbuketten jag fick från min arbetsgivare förra måndagen - den är fortfarande superfin! Vilka snittblommor! :-D
 
 
När jag var klar med städningen så var det dags för lite lunch och den intogs i trädgården. Passade på att sitta ute och njuta av det vackra vädret - slösurfade under tiden.
 
Så var det där att läsa... jag hade tänkt åka till biblioteket för att se ifall jag kunde få tag på någon deckare. Jag orkade dock inte ta mig in till stan i värmen - istället gick jag och kollade i mina bokhyllor - jag har ju rätt mycket böcker. Dessutom böcker som jag inte läst på typ 20 år... alltså kan jag läsa igen. Insåg också att jag har en del böcker som jag INTE läst alls - så kan det vara! Hittade en pocketvariant av Collin Dexter - 3 romaner i 1 bok - som ett kinderägg! Dessutom är huvudpersonen i dessa 3 deckare ingen mindre än Kommissarie Morse - en av mina favoriter när det gäller engelska deckare.
 
Eftermiddagen tillbringades alltså i trädgården, i skuggan under äppleträden, och som sällskap hade jag alltså Kommissarie Morse :-) - Skön tillvaro...
 
 
När T avslutat sin arbetsdag så kom han och Lexi. Vi käkade lite soppa till middag, utövade lite trädgårdshäng innan det fick bli lite stallpyssel.
 
Igår så blev det ett blixtbesök på Hööks på vägen hem från Askersund och jag shoppade bland annat med en ny krubba till Oktawia. Hennes gamla har hon spräckt och gnagt på - så jag var tvungen att köpa en ny. Hööks har kommit med en ny variant av krubba - den har bottenplugg! Ska bli spännande och se om det kommer funkar bra. Det stora problemet är ju att kunna skura ur krubborna ordentligt.
 
T skruvade upp krubban åt mig, även en nyinköpt klimatta till Bianca blev uppskruvad och jag fixade iordning med uppbindningsgrimskaften, min lilla prylkorg osv. Pållarna hade gjort slut på stora saltstenen, så ny sådan fick de i hagen och jag kom också ihåg att shoppa med lite tjära hem. Kommer behövas till bävrarna...
 
 
Efter stallpysslet var det dags för T och Lexi att fara tillbaka till lägenheten. Jag kände mig lite rastlös och alltså fick det bli en kvällspromis för mig och Lillan. Så här vid 19:30-snåret ligger hela min trädgård i skugga pga att stora omgivande träd och självklart byggnader. Det kan bli lite kyligt och när vi kom ut på vägen mitt i kvällssolen visade det sig vara riktigt varmt. Lillan tyckte det blev VÄLDIGT varmt - och uppskattade när vi kom in i skuggiga områden ;-)
 
Vovven är en riktig soldyrkare, men då ska man ligga och sola - inte vara ute och gå ;-)
 
 
Det blev en kort promis - vi var bara ute 40 min - och det är en runda som normalt tar 30 min, men vovven gick sakta idag ;-). Väl hemma fick det bli trädgårdshäng resten av kvällen - lästa lite, slösurfade lite. Ut och gav pållarna sitt kvällshö och som vanligt vill ju Bianca helst sitta i knät ;-)
 
 
Oktawia vill äta...
 
 
Roligare än så här blev det inte idag! Nu blir det ett avsnitt av Castle på Kanal5 som får avsluta min kväll.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0