23/7 Tisdag - Lite mulet...

Idag var det lite mulet när jag klev upp, dock hyfsat varmt ute. Alltså fick det bli lite frukosthäng ute i trädgården. Efter att slappat ett tag och lyssnat på fågelkvittret fixade jag iordning mig själv och plockade fram 3-i-1 boken som jag börjat läsa. Släpade fram min solsäng och så placerade jag den ute i trädgården där det behaglig värme. Nu när inte solen steker så kanske jag kan "sola" lite - jag är ju den bleka typen av bränner mig hur lätt som helst. Så min "solsäng" används i skugga eller lite halvmulet väder ;-).

 

Jag hann ligga i solsängen och läsa cirka en timme... sedan kände jag droppar på mig - och faktistk det stänkte från himlen. Det kom rätt stora droppar och det var bara att packa in allt i huset....

Väl inne i huset tappade jag lusten för att läsa och i stället så plockade jag rätt på en hög med stryktvätt. Tog itu med strykning av pålaskan, dukar och handdukar. Jag hade lyckats samla på mig en ansenlig hög - som vanligt ;-).

Det tog mig två timmar - men sedan var den delen av stryktvätten avklarad. Har lite kläder kvar - men det får bli en annan dag...

Under eftermiddagen så roade jag mig med att fota kattungarna - inte helt lätt alla gånger...

Kittisarna är dock helt ljuvliga...

Kitty har upptäckt att hon ha en svans... ;-)

 Minnas två kattungar växer också - 6 veckor och hur söta som helst...

 

Ingen tvekan om vem som är pappa till den här kullen - de blå ögonen avslöjar och det... ;-)

 

Brödraparet är lagom roade av att bli fotograferade...

Lisas kittisar är också söta :-) och gillar min gamla Nallebjörn...

Det lilla regnet som dök upp försvann lika fort som det kom och under resten av em satt jag ute och lästa. Skön tillvaro.

Strax efter 16-snåret dök så T upp och vi käkade lite soppa och lite trädgårdshäng för oss innan vi satte igång och gjorde lite nytta.

Dags att göra klart i stallet. T började med att skruva fast en överliggande balk i Oktawias boxöppning. Hon har en skjutdörr och när hon kliar rumpan mot ena väggen vill gärna fästet till skenan flytta lite på sig. Nu kommer inte väggen kunna rubba sig en millimeter :-). Jag kalkade boxgolvet och T körde fram spånsäckar åt mig. Två säckar gick det åt till Biancas box och fyra till Oktawias box.

Stallet är sålunda helt klart för att ta emot hästarna igen. Så här rent och fint är det bara nu fram tills de kommer in i sina rena boxar. Det första som brukar hända är ju att varje kuse lägger en bajshög i det fina spånet ;-).

Men just nu så är jag nöjd och njuter av resultatet av stallslitet :-). Detta är egentligen ett provisoriskt stall - som vi byggde för 9 år sedan. Har hållit sig rätt bra :-). Planen är ju dock att bygga det "riktiga" stallet i gamla koladugården och då ha 3 boxar. Nu får vi se om det pluppar ut en fölis och hur mycket utrymme  jag behöver när den väl ska flytta "hem". Jag har fått erbjudande om att hyra ett helt stall där alla kusarna skulle få plats - bra att veta ifall det kör ihop sig här hemma.... :-D

I nuläget så funkar mitt lilla stall alldeles utmärkt i alla fall :-)

 

 
När stallfixet var avklarat så hjälpte T mig att sätta upp den fina ampeln jag fick i 50-årspresent av in kamrat Pysseltrollet - jag har äntligen bestämt mig för vart den skulle placeras - det fick bli husknuten på husets utbyggnad :-)
 
 
När pysslet var avklarat så for T och Lexi vidare till lägenheten. Det var fortfarande mulet ute och lagom temperatur för lite fysisk aktivitet. Så jag roade mig under en timme med att skyffla upp bajshögar i pållarnas hage. Torrt och lättmockat var det ;-)
 
Avslutade sedan kvällen med att visitera pållarna, spraya på mer flugmedel och så servera kvällshö ute i hagen.
 
Och roligare än så här blev det inte idag :-)
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0