29/7 Måndag - Back in buissness...

Så var det slut på fem veckors semester och 6.30 var det bara till att skutta ur sängen ;-). Har sovit bra och det var inga problem att kliva upp. Fixade iordning mig själv och innan det var dags att fara iväg till jobbet så kollade jag till pållarna och serverade frukosten. Bianca var lite avslagen nu på morgonen och hade fortfarande puls i kotorna. När jag kom till jobbet så kolalde jag av min postlåda - inte alls mycket. Bara lite papper som var för insortering i personalakter. Jag ringde också farbror veterinären och rådfrågade om Bianca. Eftersom ponnyn inte står i klassisk fångställning utan verkar mest trött och har puls, så KAN det bero på värmen. Fick rådet att spola benen med kallt vatten och återkomma i morgon om det inte blir någon skillnad.
 
Första arbetsdagen avverkades i lite lagom tempo  och vid 16.30 var det dags att fara hemåt. Väl hemma var T på plats och vi fixade iordning lite mat. Det blev idag ungsbakad lax med limehollandaisås, färskpotatis och sockerärtor. Det är inga problem att laga och äta nyttig mat (Må bra-recept). Det är det onyttiga som är svårare att låta bli... godissuget är starkt...
 
Men middagen smakade smaskens :-)
 
 
Efter maten plockade jag in pållarna och T fixade iordning trädgårdsslangen och så spolade jag lilla Bianca med kallt vatten. Det är första gången som jag använder trädgårdsslangen på henne och hon tyckte det var lite otäckt först, men upptäckte sedan att det var ju rätt skönt att fåkallt vatten på sig. Värmen är helt olidlig och ponnyn var helt svettig. Efter en timmes spolning - och då spolade jag till sist hela ponnyn - verkade Bianca mycket piggare. För att kyla benen ytterligare så kletade jag på kyllera på de små benen. Sedan fick det bli boxen för Bianca.
 
Jag borsta snabbt Oktawia och satte på henne tränset. Dags för lite aktivering av damen. En stillsam liten promis fick det bli. Hon har inte varit ute i trafiken på länge och innan jag rider ut på henne så vill jag få lite koll på hur hon reagerar.
 
Oktawia verkade tycka det var trevligt att få lämna gårdsplanen, även om det inte gick speciellt fort ;-). Utan gick bakom mig och småmös... I vanliga fall kan Oktawia vara tämligen stissig när hon kommer ut - framför allt om vi inte varit ute på vägarna på länge...
 
Seeeg häst - har jag numera...
 
Med tanke på tanke på att damen är barfota och har känsliga sulor så klev hon på bra på grusvägen, även om det märktes att det var sköntare för henne när vi kom till asfalten. Men lite skritt funkar på grusvägen. Vi gick T o R stora vägen. I vanliga fall tar den lilla turen 20 min - idagh tog det 30.... Mycket trafik var det, bilar, mopeder, cyklister - inget reagera damen på. Enda gången det kom en liten reaktion var när en feta skata flög upp ur en buske bakom damens rumpa.... Då höjde hon faktiskt huvudet lite ;-)
 
Väl hemma igen blev det lite pyssel av pållan och så fick de stå inne tills det var dags för kvällsmaten.
 
T och Lexi for vidare till lägenheten och jag placerade mig i trädgården för lite trädgårdshäng och slappade lite. En skön kväll var det.
 
Till sist var det dags att kvällsmata pållarna och min egen kväll får nu avslutas med ett avsnitt av Castle på Kanal5.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0