30/7 Tisdag - Veterinärbesök...

Jag var på jobbet strax innan kl 8 och när veterinären öppnade sin telefontid kl 8 så ringde jag direkt. Berättade att Bianca fortfarande går stelt och har kraftig puls. Alltså dags för ett veterinärbesök för att se hur illa ställt det är med ponnyn. Kl 9 stämplade jag ut och for hem igen för att möte upp veterinären som kom vid 9.30-snåret.
 
Mycket riktigt har Bianca fång, förmodligen är det tuggorna ur havreåkern som är boven i dramat :-(. Enligt veterinären är det ett lindrigt fånganfall, men ändå fång... Så jag fick recept på Metacam som ponnyn ska ha en gång om dagen i 10 dagar. Sedan är det box/sjukhage som gäller för Bianca - typ en månad eller så...
 
Innan jag for tillbaka till jobbet så mockade jag Biancas box så hon fick rent och fint. För övrigt så verkade Oktawia tycka det var OK att ha sin kompis inne på boxvila. Stalldörren får stå öppen ut till hagen, så Otkawia kan gå in och kolla till sin kompis mellan varven.
 
Så full fart in till stan igen, åkte förbi Apoteket och löste ut medicinen innan jag det blev jobbet nästa. Resten av arbetsdagen försvann i ett nafs och vid 17-snåret var det full fart hemåt igen.
 
Det regnade när jag kom hem och när jag kom till stallet så stod även Oktawia inne ;-). Eftersom det vräkte ner serverades em-höt i boxen. Bianca fick första omgången av Metacam innan hon fick sitt hö. Inga problem att få i henne det. Metacam smakar tydligen smaskens ;-)
 
T och Lexi dök upp. Middag lagades och idag blev det rostbifssallad - mums. Efter mat och lite vila så drog jag ut till stallet för att fixa mockningen. Det  visade sig att medicen börjat göra verkan (smärtstillande) - och Bianca var allt annat än lugn... hon levde fullständigt rövare i boxen. Tuggade hej vilt på galler, u-profilen och box väggen. Jag hade tänkt ha henne stå inne till att börja med, men uppenbarligen kommer det inte att funka. I alla fall inte om jag vill ha kvar stallet i hyfsat skick.
 
Alltså fick jag och T sätta lite fart och i ena hörnet där jag har en grind till hagen - där fixade vi iordning en sjukhage till Bianca. Det är sandig jord på den plätten och hyfsat mjukt att stå på. Och när hagen var fixad placerades Bianca i sin nya hage. Äntligen två nöjda pållar ;-)
 

När det blivit lugnt igen kunde jag fortsätta att mocka klart och fixa ordning pållarnas höpåsar. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag roade mig med att gosa med kattungar, röja köket, fixade med sandlådor. Vika ihop ren tvätt osv fram till kl 21 då det var dags att plocka in pållarna och servera kvällsmaten.
Min kväll får nu avslutas med lite TV-tittande innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer
Postat av: margaretha

Välkommen in i fångestklubben... Min vackra Indra fick fång första gången 2005. Klarade henne fram till hösten 2008 då hon fick ett återfall som inte ville ge sig... Fortfarande 5 år senare har jag fångest när det gäller Wilma och Trulzan. Kollar puls varje dag...

Svar: Jag hatar verkligen fång! Förbannat lömsk sjukdom :-(. Fick ta bort min förra ponny pga fång som inte släppte - och hon fick fång mitt i vintern!!! Bianca är nu 5 år och jag har fångnoja hela tiden. Kollar också puls varje dag och ifall hon går stappligt/stelt osv. Tyvärr gjorde ju värmen att jag misstolkade symtomen och jag är glad att det "bara" har blivit ett lindrigt fånganfall... Nu blir det sjukhage ett bra tag framöver för lilla fröken och så kommer man ju vara ännu nojjigare är det gäller minsta lilla tecken på fång...
Lizzie

2013-08-01 @ 09:31:11
URL: http://my.opera.com/marti130/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0