30/6 Söndag - Söndagslunk...

Denna söndag började som vanligt med att jag kravlade ur sängen kl 8 för att släppa ut pållarna och servera frukosten till dem. Det var lite mulet och småkyligt ute så det var inte länge för frukosthäng i trädgården. T intog sitt kaffe i sängen medans jag intog frukosten framför datorn. Som sällskap hade jag två utslagna katter...
 
 
Förmiddagen försvann under sakta söndagslunk. Det blev soligt och varmare och det var skönt att vara ute. Dags för lite trädgårdshäng alltså. Passade också på att göra klart stallsysslorna på fm. När skuggan försvann från hagen bakom stallet, plockade vi över pållarna till andra hagen där de har mer skugga. Sprayade på mer insektsmedel på dem och servade lunchhöt. Gräset är uppätet, men det funkar bra med hö också - det är i alla fall billigare än svindyrt betesarrende ;-).
 
Efter lunch så drog vi in till stan en sväng. Det blev ett snabbt besök till Biltema där T shoppade en ny presenning åt mig. Behöver ha en presenning över mitt hö så svalorna inte ska bajsa ner det fullständigt. Den gamla presenningen skulle T tvätta ren från kattpink och svalbajs - men det visade sig att det var lättare att shoppa en ny ;-). Vi fortsatte sedan till lägenheten och kollade till den en stund.  Vi for sedan vidare hemåt och lagom hemma var det dags att fixa lite käk. Snabbt fixade T potatis och jag stekte varsin liten köttbit till detta blev det också grönsaker.
 
Maten avslutades med varsin liten bit björnbäskaka och vispgrädde - smakade mums :-)
 
 
Mätta och belåtna funderade vi sedan på vad vi skulle göra. Jag började tröttna på att inte få nåt vettigt gjort ;-).
 
Så efter lite diskussion bestämde vi oss för att rensa på brännässlor mellan hästarnas hagar - behöver även flytta lite på dygnhögen för att kunna koppla ihop hagarna så hästarna kan gå emellan utan att behöva ledas mellan stallet.
 
Mellan hagarna växer det 1,5 meter höga brännässlor!! Och massor är det....
 
 
T plockade fram häcksaxen och slog av skiten. Jag tog en grep och öse gödsel...
 
Det blev vansinnigt varmt och det kändes som om det var tusen bromsar i luften - hatar bromsar!! Men efter en timmes slit så började det likna något...
 
 
Vi placerades oss i skuggan en stund och pausade. Både T och jag var helt slut ;-). Fysiskt kroppsarbete är alltid jobbigt... När vi vilat en stund så hämtade T åkklipparen och körde med i "gatan" mellan hagarna, men koppla ihop staketet det får vi göra någon annan dag - fick nog av bromsarna.
 
Men när hagarna är sammankopplade så kommer pållarna ha drygt 500 meter lång "gata" - så även jag inte har så mycket mark för bete så får jag till en bra hage. I alla fall med tanke på att pållarnas rörelsebehov - jag har haft hage här för några år sedan och jag vet att pållarna gillar att motionera på sträckan :-)
 
Så när ovanstående är ihopkopplat med nedanstående så kommer det vara full fart på pållarna ;-)
 
 
Jag rakade ihop en stor hög med avhuggna brännässlor och T tog trädgårdstraktorn inkl vagn och körde iväg ogrässkräpet till nya komposthögen bakom brygghuset. Varje liten anledning till att få använda den lilla traktorn - då är det inte svårt att få fart på T ;-)
 
 
Nu fick det vara bra med jobb - det var en skön kväll och jag drog en repa med kameran.
 
Bianca undrar vad jag håller på med ;-)
 
 
 
Oktawia undrar vad T har sysslat med ;-)
 
 
Men förpassade sig snabbt till sin kompis.
 
 
Bland mina rabatter så har praktriddarsporren slagit ut och är helt magnifik :-)
 
 
Och så blommar en annan av mina favoritblommor - stjärnflockan...
 
 
 
Och så förpassade jag mig till sadelkammaren och gosade med kittisar - Prickan kattunge vill inte vara i sin låda längre. Mycket roligare att utforska sadelkammaren ;-). Hon fick också stifta bekantskap med en kattleksam - den var skoj ;-)
 
 
 
För övrigt tog vi det lugnt resten av kvällen. Kl 21 började Wallanderfilmen och jag parkerade mig i soffan. När det så var dags för nyhetsavbrottet förpassade vi oss ut och det var dags att plocka in pållarna. Behövde inte gå ner och hämta kritterna - det räckte med att jag ropade på dem så kom de galopperandes ;-). Bra när inkallningen funkar ;-).
 
Kolla av kusarna och så serverades kvällsmaten. Min egen kväll får avslutas med sofhäng och se slutet på Wallanderfilmen - så detta är allt för idag!
 
/Lízzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0