5/7 Fredag - Lite pyssel...

Idag var jag morgonpigg. Vaknade 6.30 hur pigg som helst, men tyckte det var lite väl tidigt att kliva upp, men strax efter 7 orkade jag inte ligga kvar längre, utan studsade ur sängen ;-). Dagen började lite mulet, men inte så kallt i alla fall. Ut med pållarna och så på med kaffekannan. Det blev sedan frukost framför datorn innan jag fixade iordning mig själv och ajg satte lite fart. Började med de den kvarvarande stolsdynan och snart var jag klar med den. Äntligen var jag klar med byte av sitstyg på alla mina åtta matsalsstolar. Kände mig mycket nöjd med resultatet. Tog itu med nästa pyssel fördagen - full fart ut till stallet och jag fixade stallsysslorna och när jag var klar med stallet bytte jag om och vi for in till stan. Det var dags att handla hem lite virke till pållarnas blivande vindskydd.  
 
Alltså hakades trailern på bilen och vi for in till Byggmax för att shoppa reglar. När vi kom dit så visade det sig att det var fler som pysslade med byggnation så här under semestertiden. De reglarna som var tänkt att vara bärlinor på vindskyddet - de reglarna var slutsålda i den längden som vi behövde. Inget att göra - vi fick i alla fall med oss lite av övriga reglar som vi behövde.
 
Inte bara hästen som kan åka trailer - fungerar alldeles utmärkt att frakta virke i hästtrailern också :-). Så in med reglarna, betalade och så var det full fart hemåt igen.
 
 
 
Väl hemma så lastades virket ur och stoppades in i garaget. Vi fixade iordning lite mat och käkade - kassler och färskpotatis fick det bli idag. Lite kaffe fick det också bli. T och Lexi for vidare till lägenheten en sväng. Jag passade på att tvätta ett hästtäcke - håller på och tvättar mig igenom alla regn och vintertäcke så de ska vara rena och fräscha till kommande kyligare tider. Jag tänkte först ta en repa i trädgården och rensa lite ogräs, men det blåste full storm ute, så jag orkade inte vara ute. Istället passade jag på att sita inne och pyssla lite.
 
Mitt skrivbord var dock fullt upptaget så där kunde jag inte hållas. Mitt skrivbord var upptaget av Nalle. Och han fick ligga ifred där. Istället fick det bli matsalsbordet som jag nyttjade. Nu när det inte låg något tyg på bordet fanns det plats att pyssla istället. 
 
 
Jag hade behov av att fixa lite presentpåsar och jag satt igång. Klippa och klistra - det tar en stund och jag glömde bort tiden.  T och Lexi dök upp igen lagom när jag var klar med två presentpåsar. Jag var stel i ryggen efter att pysslat i några timmar. Det fick vara bra för idag och packade ihop pysselgrejerna. Vilade en stund innan jag tog itu med lite motion av pållan. Stormen hade mojnat så här fram på kvällningen. Det visade sig bli en riktigt fin kväll lämpligt för lite hästpyssel.
 
Alltså in med pållarna och så fixade jag iordning Oktawia för ett pass tömkörning.
 
Oktawia skötte sig bra. Tömkörde i skritt och vi knallade runt i hagen. Nog för att Oktawia är tämligen lugn och harmonisk, men man vet aldrig - damen behöver komma igång lite mer innan vi ger oss ut på vägarna.
 
Vi håller oss på raka linjer, och damen verkade uppskatta motionspasset ;-)
 
När motion och pyssel av Oktawia var avklarat så var det Biancas tur. Borstade ponnyn ordentligt och det uppskattades som vanligt. Ponnyn är värsta kelgrisen ;-). Lexi var tvungen att vara med och håll koll. Placerade sig utanför stalldörren så hon hade koll på Bianca och över området utanför stallet. Kunde ju komma en obehörig katt - och det går ju inte för sig ;-)
 
 
Sötponnyn som uppskattar pysselstund :-)
 
 
När jag var klar med pållarna pysslade jag om stallkatterna. Alla djuren serverades mat och vatten innan stallet släcktes för natten.
 
Min egen kväll får nu avslutas med lite soffhäng - och detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0