9/7 Tisdag - Lite fönstertvätt...

Sov tills jag vaknade, vilket var vid 9-snåret. Skönt! :-) Under tiden som jag bryggde kaffe gick jag ut och gav pållarna frukosthö - snabb koll av dem så det inte hänt något under natten. Allt lugnt med kritterna.
 
Gick upp till altanen med frukost, väckte T och så fick det bli altanhäng ett stund. Dock inte så länge eftersom planen var att tvätta fönstret i Tvättstuga/duschrum. Det måste göras innan solen närmar sig syd/västläge.
 
Alltså fixade jag iordning mig själv rätt fort. Fick fart på T eftersom han var tvungen att hjälpa till. Jag är nämligen för kort - hjälper inte ens med trappstegen som jag har. Jag stod inne i tvättstugan/duschrummet och var handräckare åt T som stod ute på trappstege och mina fönster var snart som nya :-).
 
Innan jag fixade ordning med gardin osv, fortsatte jag med det västra fönstret i mitt kontor. Lika bra att få det gjort innan solen kom fram. Varmt och skönt var det i alla fall. Fördelen med att inte ha tvättat fönstren sedan förra sommaren är att det blir ett strålande resultat *fniss*. Helt plötsligt ser man ut *harkel*.
 
Jag gjorde rent blomkrukor från damm och spindelväl. Putsade rent prydnadssakerna och placerade tillbaka prylarna på fönsterbrädan igen. Fram med en gardin till duschrumsfönstret och strök denna innan den hängdes upp.
 
Även om jag inte var klar med det andra fönstret på kontoret, tog jag fram de nya gardinerna. Lika bra att stryka allt när jag ändå var i farten. Längderna till fönstret som var klart, hängde jag upp.
 
Efter denna kraftansträngning fick det bli lite mat och kaffe. Vi bytte sedan om till lite mer presentabla kläder och for in till stan för att kolla till lägenheten. T väntade på en ny ljuddämpare till sin bil, men det visade sig att vi precis missade leveransen. T trodde han skulle få en avi, men det var personlig överlämning vid dörren av UPS. Efter ett telefonsamtal med deras kundtjänst, var leveransen inbokad till i morgon eftermiddag istället.
 
När vi var klara vid lägenheten blev det en sväng till ÖFK där jag skrev på årsmötesprotokollet och snackade lite med folk. Otålig T satt kvar i bilen och väntade... han ville åka till Jula... ;-)
 
Alltså blev det en sväng till Jula där T shoppade ett tändstift till sin grästrimmer, även badmintonbollar fick följa med. T muttrade något om att han skulle "motionera Lizzie" - förstår ingenting... ;-).
 
När vi var klara i stan och var på väg hemåt så visade det sig att det skulle bli lagom att åka på visning av en fastighet i bygden. På nätet finns inga bilder från den gamla ladugården och eftersom det ingår 14 hektar mark till fastigheten ville jag kolla ifall det skulle fungera som hästgård. Jag har ju dåligt med mark - det och i kombination med galen granne gör att jag var lite nyfiken på denna fastigheten.
 
Tyvärr så visade det sig att lagården inte gick att använda för att få ett lagligt stall. Det fanns dock en loge som skulle gå att bygga om och få ett tämligen rymligt stall med 6-8 boxar. Dock skulle man behöva lägga på en miljon till i byggnation och upprustning av boningshuset. Dessutom så kände min känsliga näsa att huset är totalt inrökt och kräver total sanering. Om man själv röker är det inga problem... men jag är allergisk mot cigarettrök - på riktigt!
 
Så tyvärr, jag får stå ut med att jag inte har någon egen mark. Men som tur är har jag andra snälla grannar - nästa vecka får jag låna ett bete till mina pållar - så de i alla fall några veckor får käka enbart gräs. Betet är förvuxet nu, men med tanke på shettisen så är det nästan bara bra...
 
Väl hemma igen så var kl 18.30 och vi var utsvultna igen. T satte igång grillen och så fick det bli grillad korv - som vanligt ;-). Maten gav mig lite förnyad energi och jag tog itu med det andra fönstret på mitt kontor. T höll på och grejade ute, men det var inga problem. Detta fönstret nådde jag när jag stod på trappstegen. Däremot så fick T hjälpa mig med att tvätta målningen eftersom mitt skrivbord är lite i vägen, eller om det nu är mina armar som är för korta...
 
Fönstret jag fixade på fm fick två längder, medan fönster nr två fick en gardinkappa. För första gången i mitt liv så har jag storblommiga gardiner... men det blev rätt bra :-). Om inte annat är det skönt att se ut ;-)
 

Nöjd med dagens insats fixade jag pållarnas höpåsar och det blev en kvällstur i hagen. Det hängde regn i luften och det var alltså inga flygfän i luften. Visiterade pållarna och allt var bra med dem. De var mest intresserade av maten ;-).
 
Mycket mer än så här händer inte idag. Resten av kvällen får bestå av soffhäng och lite TV-tittande. Ute hällregnar det i alla fall...
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0