19/6 Onsdag - Yes!!!!

 Fortfarande en ömfotad Oktawia som stapplade ut i sin hage vid utsläppet :-(. Tur att det inte är grus i alla fall... Hon käkade sitt hö med god aptit i alla fall. For iväg till jobbet för en hektisk dag på kontoret, och så strax innan 15-snåret avslutade jag dagens jobb och det var full fart hemåt. Väl hemma var T redan beredd. Hade hakat på trailern - bara att fixa ordning pållan. Jag bytte kläder och så plockade jag in pållarna från hagen. De fick tugga på lite hö en stund innan det var dags att borsta pållan.
 
Jag hade hunnit hem från jobbet i vettig tid och kände mig inte stressad. Jag hann till och med låta Oktawia handbetas innan det var dags att kliva in i trailern. Damen klev också snällt in i trailern och vi kunde fara iväg i god tid :-). De 45 minuter som resan tog kändes helt outhärdligt. Är pållan fortfarande dräktig eller icke dräktig.
 
Vi kom alltså fram till stuteriet i god tid, men det var inga problem. Veterinären var på plats och vi kunde lasta ur pållan tämligen omgående. Även idag så klev pållan in i seminspiltan utan större problem. Hon stod också stilla under ultraljudsundersökningen och visst!!!
 
En fosterblåsa är fortfarande kvar - YES! Fortfarande dräktig Oktawia :-D
 
 
 
Den lilla runda vita fläcken i övre delen av mitten - det är fostret och man kunde se hur hjärtat slåg :-D. Helt fantatsikt!! Undersökningen tog bara ett par minuter och så var det bara att lasta in pållan igen och åka hemåt.
 
5 min undersökning och restid på totalt 1,5 timme ;-), med stuteriet har gjort ett bra jobb eftersom pållan tog sig på första försöket :-)
 
Resan hem gick bra och när pållan åter var på plats i stallet så såg hon rätt nöjd ut...
 
 
När jag pysslat klart med Oktawia så fick det bli gräshagen för att mumsa lite gräs. Jag mockade trailern och så käkade jag lite mat - för nu var jag hungrig!
 
Kände mig mentalt utmattad då jag var himla nervös över att damen resorberat fostret. Skönt att det inte var så! Efter lite mat och vila gick det inte att slöa längre, utan fick ta tag i stallsysslorna. Mockade, fyllde på nytt strö, fixade maten och så lite trädgårdshäng en stund. Så småningom blev det dags att plocka in pållarna för kvällen. T och Lexi for vidare och jag roade mig med att borsta av Bianca en stund. Oktawia var ju redan borstad. Avslutade dagen med lite kattungegos och kvällsmatning av  pållarna. Nu får det bli lite soffhäng och Efterlyst på TV3.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0