23/6 Söndag - Regn...

 Hux flux var det söndag igen och idag hängde regnet i luften och mellan varven kom det skurar. Men det gör inte så mycket - då tar sig mina nyplanteringar bra :-)
 
På förmiddagen så åkte jag in till ÖFK en sväng. Jag visste att det var dressyrträning för tränaren Caroline Carlstedt på anläggningen. Tänkte det kunde var kul att spana in lite trevlig dressyrträning. Eftersom Oktawia inte är igång för tillfället, börjar jag bli ordentligt ridsugen - ridabstinensen är hög ;-).
 
Så under en regnskur åkte jag inåt och det var trevligt att få träffa lite annat hästgalet folk. Jag tittade på M1 som fått låna en annan väldigt duktig pålle att rida på. Ekipaget skötte sig kalasbra :-)
 
 
Var hemma igen fram på em. T låg i soffan och slappade och det regnade ute. Jag käkade lite mat och tog sedan itu med stallsysslorna.
 
När jag var klar i stallet tänkte jag sätta mig en stund och slösurfa lite, men min kontorsstol var upptagen. En liten trött Hedvig låg utslagen på stolsitsen ;-). Den lilla fröken är ute varje natt och lever rövare. Kommer sedan hemsläpandes framåt dan för att vila upp sig innan det är dags att ge sig ut och busa igen. Numera är hon väldigt lugn när hon är inomhus ;-)
 
 
Framåt sen em for så T och Lexi vidare för att kolla till lägenheten. Regnet vräkte ner och jag höll mig inomhus. Roade mig med att ta rätt på stryktvätten - nu skulle den bort och högen var rätt stor innehållande lakan, linnedukar och kökshanddukar m.m. Cirka 3 timmar senare var jag faktiskt klar och mitt matsalsbord var synligt igen :-). Kändes väldigt gött att ha detta avklarat - tills jag lyckas samla på mig en ny hög ;-).
 
För övrigt tog jag det lugnt under kvällningen tills det var dags att plocka in pållarna. Mitt hemmagjorda insektsmedel verkar fungera rätt bra. Får spraya två gånger om dagen - men pållarna är lugna i hagen trots att jag har högt insektstryck i form av flugor och framför allt broms. Däremot att Oktawia lyckats klia halsen mot något så hon en 5 cm lång lite lätt blödande rispa. Tvättades rent med tvål och vatten för att sedan spraya på sprayplåster. För övrigt blev Oktawia genomborstad. kollade av hovarna och de ser faktiskt fina ut. Inte fransat upp sig något trots gamla spikhål. Hon är inte heller lika ömfotad. Går normalt, hovarna svala och den kraftiga digitalispulsen har klingat av och idag kände jag bara pyttelite. Känns skönt att hovarna vänjer sig vid att gå barfota, men jag hoppas bara att hon inte haft så ont att fostret resorberats... Nästa vecka ska jag boka in en ny koll på stuteriet - vill kolla vid dygn 45 för säkerhets skull.
 
När Oktawia blivit ompysslad, var det Biancas tur att bli ompysslad. Det uppskattades av Bianca, fast mest vill hon bara gosa - den lilla ponnyn är en verritabel kelgris ;-)
 
Såg dock tämligen nöjd över att bli ordentligt borstad och ompysslad :-)
 
 
Mycket mer än så här blir det inte idag. Det spöregnade ordentligt hela kvällen - så för min del får kvällen avslutas med Wallanderfilmen på TV4.
 
Alt för idag med andra ord!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0