27/6 Torsdag - En tur inåt...

Efter en regnig natt var det ut med pållarna som vanligt. Frukosthäng inne eftersom alla utemöbler är totalt dygnsura, även om det var uppehåll på morgonen.
 
Efter att fått i mig frukost och fixat i ordning mig själv tog jag itu med lite praktiska saker. Först ringde jag till Salsbro och bokade in tid för 45-dygnskontroll av Oktawias dräktighet. Det visade sig bli den 3/7 - så nästa onsdag kl 11.30 ska vi var på plats. Hoppas damen fortfarande är dräktig *biter på naglarna*. Jag har kollat med de olika försäkringsbolagen och för att kunna teckna en fosterfölsförsäkring så behöver jag veta och få intyg på att damen är dräktig på dygn 45. Sedan kan vad som helst hända... helst vill jag ha fram ett fint fullt friskt levande föl i april nästa år, men det blir katastrof så är det skönt att ha en försäkring som täcker lite av kostnaderna i alla fall.
 
Idag är det också avlöningsdag och vi skulle fara inåt stan för att shoppa hem lite förnödigheter. Innan vi for iväg så passade jag på att fixa det mindre roliga med att få lön... nämligen att fixa räkningarna... Lika trist varje gång, men ack så nödvändigt ;-). Nåja, nu är det gjort i alla fall och jag har råd att shoppa mat också ;-)
 
Vi drog in till stan och först besökte jag apoteket där jag shoppade hem lite avmaskningsmedel till kittisarna. Vi fortsatte sedan till Granngården där jag shoppade hem betfor, Krafft Muskel, mineraler och så kattmat. När inköpen till de fyrbenta var avklarade for vi vidare till Willys där vi shoppade mat till oss själva.
 
När vi var klara med mathandlingen så var T hungrig och ville ha en kebab... men det var en stund kvar innan kebabhaket öppnade och vi drog iväg till Rosängen och besökte deras gårdsbutik. Jag var på jakt efter deras mjuka matbröd från deras bageri. Till min stora lycka fanns det två limpor kvar - tog båda två :-). Nu ska jag hålla mig ifrån att käka upp det på en gång ;-).
 
På vägen hem blev det alltså ett besök på Hagagrillen - där har de kampanj på kebab nu under juni - 30 kr styck. Billig och himla gott. Kebaben var för avhämtning och vi käkade när vi kom hem. Mätta och belåtna blev vi.
 
Efter att ha ätit, packat upp maten till tvåbenta och fyrbenta. Tog jag itu med stallfixet. T hjälpte mig att hälla upp hästmaten jag shoppat. Har ju fodertunnor för att förhindra råttbesök... Pållarna fick skifta hagen och gå i nya hagen under em. Träd som skuggar så det inte blir lika varmt som i hagen bakom stallet.
 
Eftersom det vräkt ner regn under natten så var T uppe på höloftet och kollade. Mycket riktigt - det har regnat in en hel del. De senaste snörika vintrarna har gått hårt åt mitt gamla tegeltak. Några tegelpannor har kanat ner och några gått sönder. T klättrade upp på taket för att kolla...
 
Kändes inte sådär jättebra att ha T klättrandes på taket... Men väl uppe så insåg vi att det även behöver bytas några reglar. Något som T vill göra inifrån höloftet (??) Hur nu det ska gå till!! Jag vill att han hjälper mig och lägger om tegelpannorna ända nerifrån och upp. Då det ändå behövs! Efterlyser därför en byggnadsställning som någon kan avvara ett par veckor...
 
Helst vill T lägga en plåtbit över de trasiga tegelpannorna - hur han kan tro att denna plåtbit ska ligga kvar och hur den ska fästas är för mig en gåta. Bättre att jaga rätt på begagnande tegelpannor och byta ut de som gått sönder!
 
 
Jag kan inte påstå att jag är speciellt nöjd med T's arbetsställning... Här behövs verkligen en byggställning!
 
 
 
Vi kom fram till att vi börjar med att gräva hål för stolparna till pållarnas vindskydd som ska byggas. Under tiden som betongen härdar får vi fixa taket. Känns som om mycket mer än så här kommer bli gjort under semester.
 
För övrigt har tog jag det lugnt på em-kvällen. Det var mulet och lite småkyligt. Vid 19:30-snåret så plockade vi in pållarna och jag fixade iordning Oktawia för ett litet motionspass. Det fick bli 30 min tömkörning i hagen. Lagom när vi lämnade stallet så började det duggregna, men det gjorde inte så mycket.
 
Oktawia var lugn och harmonisk. Klev på bra i skritten och verkade trivas med att skritta runt med matte hängande i tömmarna ;-). Även om damen mycket hellre spanade ut över åkrarna ;-)
 
 
När jag var klar med Oktawia, var det Biancas tur att bli ompysslad. Lite borstning innan kvällsmaten. Bianca får vänta ett tag med att bli motionerad. Oktawia blir lite väl upprörd över att bli lämnad ensam i stallet och nu i början av dräktigheten tänker jag inte göra damen upprörd i onödan... ;-)
 
Vid 21-snåret fick damerna sin kvällsmat och jag själv förpassade mig in i huset. Nu får det bli lite TV som får avsluta den här dagen.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0