1/3 Fredag - Vårvinter...

Idag har det varit en otroligt vacker vårvinterdag. En typisk marsdag med en stor starkt värmande sol mitt på dagen. Islagren blev helt porösa och rejält med takdropp - för att när kvällningen kom i samband med solnedgång - frysa på igen... Dagsmeja är ordet :-).
 
Vid 16-snåret så stämplade jag ut och så knallade jag iväg till Saigon - har 10 min promenadväg dit från jobbet. Där shoppade jag två stycken food-to-go-boxar och T mötte sedan upp utanför Saigon. Middagen blev snabbt fixad med andra ord ;-). På vägen hem blev det dock ett snabbt stopp vid ICA-affären och Apoteket för lite extra påfyllning inför helgen. Jag har fortfarande artrit från helvetet och knaprar Naproxen. Om det snart inte ger sig så blir det till att kontakta ortopeden för så här länge brukar det inte hålla på. Artriten sitter i höfterna och man blir inte så rörlig när det gör svinont att röra på sig och jag börjar tröttna... Nåja, en ask Naproxen inhandlades - räcker väl en vecka...
 
Väl hemma så käkade vi kinamaten jag shoppad med hem - det smakade hur bra som helst :-). Mätt och belåten tog jag sedan tag i stallfixet. Mockade och fixade hästarnas käk så allt var klart till 18.30 när M1 och P dök upp. Under tiden som M1 fixade iordning pållan för en sväng till ridhuset, så passade jag och T på att sanda. Kvällen frysning efter dagsmejan har utvecklat min stallplan och gårdsplan till knögglig isbana. Även vägen upp och ner till mitt hus bestod av is i hjulspåren. Inte så bra när man ska iväg med trailern. Jag har varit med om att trialern kommit farandes på sidan pga is - den trycker på bra när pållan är där. Så sand är bra!
 
Vid 19-snåret så var vi alla klara och pållan klev snällt in i trailern och vi styrde kosan mot ridhuset. Idag tog vi med oss långpisken också för att få pållan att jobba på lite extra utan att ryttaren jobbar ihjäl sig ;-).
 
Vi kom fram till ridhuset samtidigt som sita ridskolelektionen för dagen precis var klara. Inga andra privatryttare i farten så här en fredag kväll. Alltså kunde M1 och Oktawia roa sig själv i ridhuset :-). Under tiden som de skrittade fram så tog jag en liten promis med Lillan så hon inte skulle sitta på läktaren och gnälla... Efter promisen så var vovven nöjdare och låg ner utan att pipa ;-).
 
Oktawia skötte sig riktigt bra idag. Hon tyckte det var lite jobbigt att behöva kliva på med bakbenen under en övning när P gick efter och petade med långpisken. Men hon jobbade på utan att bli arg och det är ett steg i rätt riktning. Idag så introduceras även lite galopp i låg form, enbart långsidan på ridhuset och ett varv åt båda hållen. Oktawia trodde först inte det var sant "Va, ska jag fatta galopp!! Nä, tror inte det". Blev reaktionen när M1 fattade galoppskänkeln första gången - men när damen ändå rulla på i galoppen så verkade det som om hon tyckte det var lite kul i alla fall. Men med tanke på sträckningen så fick det räcka med den galoppen och så får vi se hur det funkar nästa vecka. Efter 40 min ridpass så var pållan lite trött och idag till och med lite svettig - så hon har fått jobba med sin gamla kropp och förhoppningsvis mjukat upp den lite.
 
När vi var klara så klev pållan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Sedvanligt kvällspyssel i stallet vidtog när vi kom hem. När allt var klart och pållarna fått sin kvällsmat så förpassade jag mig in i huset  - lite lätt trött. Kändes i kroppen att det är fredag idag. Så nu får det bli soffan och lite TV - hur länge jag orkar hålla mig vaken det är en annan sak... ;-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0