22/3 Fredag - Veterinärbesök...

Fredag och semester! Dock ingen sovmorgon, utan upp vid 7.30 och pållan blev utsläppta i sin hage och frukosten serverad. Jag förpassade mig in i huset och så fixade jag iordning mig själv innan det fick bli kaffe och macka. Idag är det dags för det årliga veterinärbesöket - vilket innebär vaccinering och tandkoll för pållarnas del. Att fabror veterinärn skulle komma idag bokade jag in för två veckor sedan, men exakt vilken TID han kommer - det får man höra på hans telefonsvarare efter kl 09:00.
 
Så under tiden som jag väntade på att klockan skulle bli 09:00 roade jag mig med att käka frukost framför datorn. Läste lite nyheter och så loggade jag in på tradera. Kl 08:52 var det avslut på en auktion där jag lagt ett bud. Auktionen gällde en smörask i porslin från Mason's - och i samma serie som mitt kakfat jag shoppade senast. I går vann jag en liten porslinskanna i samma serie - dock utan budgivning - till det facila priset av 5 kr. Misstänkte att det inte skulle bli lika enkelt när det gällde smörasken. En annan budgivare har budat över mig hela tiden... Så när det var 10 min kvar la jag ett bud för att se vad som hände. Det var högst ett tag, men när det bara var ett par minuter kvar så kom det in en 3:e spelare med i leken... Jag förberedde mig för att lägga ett maxbud så sent som jag bara vågade... Vi var uppe i 165 kr (utropspriset var 90 kr). Hade bestämt mig för en summa som jag max kunde tänka mig att betalal för smörasken och när det var 1 min kvar så skickade jag in mitt maxbud.... det som sedan följde var så otroligt nerpirrande att jag fick typ maxpuls och trodde jag skulle avlida. Aldrig någonsin har en minut var så himla LÅNG.... Den nya spelare ville väldigt gärna också ha smörasken och personen skickade in bud, på bud, på bud, på bud... personen visste ju inte vilket tak jag satt och jag visse inte hur högt hon kunde tänka sig gå - OM mitt maxbud skulle hålla tills auktionen tog slut... Jag kunde knappt andas under tiden som jag såg hur budet höjdes hela tid och så vid 240 kr tog det slut.... minuten var slut!! Jag var så uppvarvad att det tog ett tag innan jag verkligen fattade att jag vunnit auktionen... ;-) Mitt maxbud var 300 kr.... så jag är glad att tiden tog slut och budgivningen stannade vid 240 kr...
 
En smörask i porslin ser ut så här:
 
 
Med tanke på budgivningsfighten så tror jag inte dessa är speciellt vanliga på tradera ;-). Kommer passa mig kök alldeles perfekt :-D
 
Efter den hårda budgivningen fick jag nu pusta ut några minuter innan det var dags att ringa veterinärens telefonsvarare. Det behövdes! När jag kom fram så stod vi först ut på besökturen  och det var alltså bara att dra på sig rejält med kläder och ge sig ut för att ta in pållarna. Satte fart på T också eftersom hans hjälp skulle behövas. När hett vatten stod i sadelkammaren (till veterinärens tandraspar) och pållarna var i sina boxar. Så passade vi på att stå ute och njuta av solen - kallt var det - men vacker sol. När vi stod där och väntade och pratade, kom Nalle och ville vara med på ett hörn. Matte är Nalles Matte ;-). Strax efter att denna bilden tagits så kom veterinären och när Nalle fick syn på honom - då drog Nalle all världens väg... han har träffat farbror veterinären en gång... då rök kulorna ;-) Kan förstå hans reaktion...
 
 
Vi började med att ge Oktawia lite lugnande och så in i boxen med henne igen. Under tiden som Domosedanet skulle börja verka tog vi itu med Bianca. Förra året så sparkade hon farbror veterinären när hon fick sin vaccinationsspruta - den lilla ponnyn har humör. I år stod det även tandkoll på schemat. Bianca är 5 år  och jag har märkt att hon lämnar hö. En shettis som inte äter upp maten... näe, dags att kolla tänderna. Vi bestämde oss för att göra tandkoll utan att ge lugnande. Vi tog ut Bianca på stallgången och veterinären hälsade på den lilla fröken så stirrade misstänksamt på farbrorn... Till Biancas stora fasa så börjar farbrorn att öppna hennes mun och ta tag i tungan!!! Och dessutom in med en munrulle!!! Bianca backade så långt hon kunde. Jag höll i munrullen och grimman. T fick greppa tungan - vilket han tycker är hur vidrigt som helst.... Och så fick vi två brotta ner Bianca bäst vi kunde. Nu var veterinären tämligen snabb med sin undersökning och konstaterade snabbt att Bianca hade rätt mycket att raspa bort... Tror att Bianca blev så chockad över behandlingan att hon inte hann reagera. När ena sidan var färdigraspad så var det dags för andra sidan och det gick också bra även om Bianca INTE uppskattade behandlingen. När raspningen var avklarad var det dags att få vaccinationssprutan - men då tyckte Bianca att det kunde genast glömma. Hon tänkte inte låta veterinären komma i närheten av henne. Hon var VÄLDIGT snabb med att sno runt med baken till veterinären. Det blev fram med bremsen och för första gången i sitt liv blev Bianca bremsad - i ungefär 2 sekunder - så lång tid tog det för veterinären att ge vaccinationssprutan. Ponnyn stod stilla som ljuset, men när jag släppte bremsen hade hon verkligen fått nog och ville in i sin box ;-). Där stod hon längst in och blängde på oss under tiden som vi nu ängnade oss åt Oktawia. Oktawia var så pass drogad att det räckte med att jag höll i munrullen OCH tungan under tiden som veterinären gjorde tandkollen. Som vanligt var det yttepyttelite som behövdes raspas. Tror inte Oktawia märkte vad som hände egentligen. Hon är dessutom lättsprutad så det var ju inga problem att ge henne vaccinationessprutan. Sprutan med Domosedanet reagerade hon inte heller på. Bianca borde ta lärdom av Otkawia ;-).
 
Efter avslutad undersökning och behandling så fyllde veterinären i hästarnas pass osv, och så var besöket avklarat för den här gången. Jag kollade till hästarna  innan jag gick in i huset. Oktawia sov.... Bianca hon blängde på mig och gav mig "onda ögat" - den lilla ponnyn var ALLT annat än nöjd med dagens behandling... *fniss*. Förhoppningsvis så slipper hon tandkollen nästa år... ;-)
 
Jag förpassade mig in i huset och det fick bli lite kaffe framför datorn och jag slösurfade en stund. För övrigt så småpysslade jag lite i köket. FIxade undan disk och satte på diskmaskinen. Tog det tämligen lugnt fram till 12-snåret när jag drog ut till stallet en vända för att se ifall Oktawia hade vaknat. Det hade hon och pållarna blev utsläppta i hagen igen och fick sitt lunhchö serverat. Jag fixade iordning med mockningen, skurade vattenhinkar och ställde iordning hästmaten. När jag var klar med stallpysslet så var det full fart in till stugvärmen. Dags att fixa iordning mat till oss tvåbenta. Idag blev det pasta med parmaskinka och grönsaker. Smakade mums!
 
Efter att ha fått i sig lite mat så diskuterade vi lite vad vi skulle göra. Vi beslöt att ka iväg till en bank och växla in T's småmynt - en rätt stor summa och han ville inte handla för enkoronor.... När växlingen var utförd så blev det en sväng till lägenheten och kollade att allt var som det skulle vara. Hämtade även lite tvätt som behövde en date med tvättmaskinen. När detta pyssel var avklarat så drog vi iväg till willys och shoppade lite förnödigheter för några dagar framöver.
 
Vi var hemma igen vid 16-snåret och det fick bli lite käk och så fika. Märkligt att man kan bli hungrig hela tiden ;-). Jag satte mig sedan vid datorn och fortsatte mitt projekt med att gå igenom mina bilder och kassera det som ej ska sparas. Tiden försvinner och helt plötsligt så kom T och prata om att han nog ville ha lite ost med tillbehör... Bara att hoppa in i bilen och fara iväg eftersom han ville ha lite vin också. Så vi drog iväg till Marieberg och det blev först systemet där vi shoppade en flaska rött portvin - smaskens till ost. Så full fart iväg till mataffären där vi shoppade några goda ostar, kex och oliver. Goda marmelader fanns hemma...
 
Vi var hemma igen vid 20-snåret och vi dukade upp på direkten och lät oss väl smaka. Slökollade på TV under tiden i väntan på att Tyst vittne skulle börja kl 22. Vid 21:30 förpassade jag mig ut en sista vända och hämtade in pållarna. Snabb koll att allt var bra med dem och så serverades kvällsmaten.

Resten av kvällen får nu avslutas av ytterligare lite TV-tittande och så får ni en liten fin bild av Hedvig.
 
Hedvig är en mycket speciell lite kattfröken och jag vet att katter själva bestämmer över hur saker och ting ska vara i hemmet. Framför alllt så väljer de sina sovplatser med omsorg... Jag kan dock inte riktigt förstå Hedvigs val av sovplats idag... skyddet till mikrovågsungen passade lilla fröken idag ;-)
 
 
Detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0