2/3 Lördag - Blåst...

Så var det lördag och idag var det full rulle direkt. Efter att pållarna blivit utsläppta i sin hage och fått sin frukost, var det dags för att göra dagens fysiska insats. Alltså fixade jag iordning mig själv, käkade frukost och väckte T (han äter inte frukost...). Vid 9.30 var det dags att fara iväg och vid 10-snåret var vi framme hos min höbonde. Det var alltså dags att få hem ett lass med hö till kritterna. Det tog inte lång stund att fylla trailern med 550 kg hö. Pengar och kvitton bytte ägare och vi for hemåt igen.
 
När vi kom hem fixade vi upp höt på höloftet på en gång. T slänger upp höbalarna och jag står på loftet och tar emot och packar iordning på höbalarna. Idag hade jag en åskådare... nämligen kissen Elvis. Han satt på en bjälke och spanade noga på varje höbal som kom upp på loftet ;-) 
 
 
Så var höt på plats och maten räcker drygt en månad - sedan blir det en tur till höbonden igen. Har så bra ordnat att han förvarar höt åt mig och så åker jag och hätmar när jag behöver. Jag har plats för ett helt års förbrukning av hö, men det hinner bli dåligt under tiden. Det är helt enkelt för glest mellan brädorna... ;-)
 
 
När höt var på plats så passade jag på att fixa mockningen och pållarnas mat när jag ändå var ute i stallet. När stallfixet var avklarat så förpassade jag mig in i huset och så var det dags att fixa ordning lite lunch åt oss tvåbenta.
 
Efter lite käk så vilade jag en stund och så funderade jag på hur jag skulle lägga upp dagens motionspass av pållan. Jag hade tänkt skritta ut en vända, men det blåste storm ute och jag tyckte det blåste värre och värre. Till sist så bestämde jag mig för att det fick bli en promis - kändes säkrare för mig i allla fall.
 
Så ut till hagen för att plocka in pållarna. Fixade iordning Oktawia för en promis och gav vi oss iväg. T följde med på promisen och hade med sig en vovve. Det visade sig att det var bra att jag bestämde mig för en avsutten skrittur - den hade nog blivit avsutten i vilket fall som helst. Oktawia skuttade lite hur som helst och hade jag då suttit kvar, så hade blåst av hästen ;-). Det gick knappt att andas i motvinden :-O. Det var alltså väldigt skönt att lyckligt och väl komma hem igen. Oktawia verkade i alla fall tyckta att det var trevligt att få komma ut och se sig om lite. Efter promisen fick det bli hagen igen och jag själv förpassade mig in i huset för att återhämta mig en stund från blåsten. Det fick bli lite kaffe och bli varm i kroppen en stund innan jag gav mig ut igen.
 
Tillbringade så en stund så här på lördag em med att städa sadelkammaren, när det var fixat fortsatte jag med lite lädervård. Två träns och två sadlar fick sig en omgång med sadeltvålen och det var välbehövligt. Lädervården resulterade också i att jag fick med mig lite tvätt in i huset. Tvättmaskinen har gått några omgångar under dagen, och den fick fortsätta att jobba ett tag till.
 
När jag var klar med pysslet i sadelkammaren fick pållarna sin em-mat och jag själv förpassade mig in i huset. Resten av kvällen tog jag det lugnt, vi käkade lite räkor framåt kvällningen och så fick det bli lite TV. För övrigt händet det inte något annat spännande så detta är allt för idag.
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0