28/3 Torsdag - Skärtorsdag...

 Så var det början på påskhelgen och skärtorsdag. Jag har bokat in flexledigt för dagen, så för min del var det ingen arbetsdag. Dock upp vid 7-snåret och gav mig ut till stallet. När pållarna var ute och jag hällt upp frukosthög och skulle stänga stalldörren. Då slängde jag en blick ut över gärdet och en rörelse fångade min uppmärksamhet. Jag tittade och tittade, först funderade jag på om det var en räv som travade runt på gärdet, men djuret var alldeles för stort för en räv. Fel färg var det också. Det tog ett tag innan min hjärna faktiskt registrerade att det förmodligen var vargen som jag stod och tittade på.
 
Om det hade varit en lösspringande hund, så hade den sprungit på vägen som går över gärdet. Det fanns inte en människa i närheten och den travade på rätt målmedvetet och försvann in i skogsdungen som är mellan mig och Latorp. Så även om den var 300 meter bort är jag tämligen övertygad om att det var vargen jag såg. Den blev ju filman häromdagen precis i närheten så den håller sig i krokarna. Hästarna såg också vargen, men brydde sig inte ett dugg. De har förmodligen sett den tidigare...
 
Lite spänning så här en torsdag morgon ;-)
 
När jag förpassat mig in i huet så fixade jag iordning mig själv och käkade frukost. På med stallkläderna och gav mig ut till stallet och tog itu med dagens mockning. När allt var klart i stallet så var det dags att plocka in pållarna igen inför det stundnade hovisbesöket. Jag hann så in i huset och värmde mig en stund innan hovis kom strax efter klockan 10. Oktawias hovar har inte växt nämnvärt och lite fanns det att verka bort. Snösulorna åkte bort och efter lite om och men så satt nya skor på plats. Oktawia blir ju drogad med Sedalin och det kapar toppen på damens humör, men när det är dags för sista hoven så blir det till att bremsa lite. Ett kort obehag för att inte hovis ska bli söndersparkad. Fördelen med Sedalin är ju att det fort går ur kroppen så när hovisbesöket var avklarat hade pållan nyktrat till och kritterna blev utsläppta i hagen igen. Lunchhöt serverades och jag själv städade upp i stallet innan jag fixade ordning lunch åt mig själv.
 
På em var det så dags att fara till stora staden. T fyller år idag och födelsedagspresent skulle införskaffas. Absolut noll fantasi har jag i år och T önskar sig inget (som vanligt). Eftersom jag beställt smörgårstårt och vanlig tårta och jag skulle hämta det vid ett kondis centralt i stan, blev det att jag drog en vända för att kolla i butikerna på stan. Upptäckte att det faktiskt är dåligt med butiker... det är mest restauranger och caféer... ja, en himla massa inredningsbutiker finns också... Hade en tanke att shoppa en plånbok, men såg inte skymten av någon affär som sålde varken, väskor, handskar eller plånböcker. Det har funnit tidigare i stan, men tror att nu ligger allt ute i Marieberg. Till sist fick det bli en blomsterbutik där jag shoppade en stor krukväxt med en fin kruka. T gillar ju växter som tur är :-).
 
Med krukväxte på armen drog jag så vidare till kondiset där jag hämtade ut smörgåstårtan och en Wilmatårta. I väg till bilen och det var dags att ta tag i lite matshopping till mig och djuren. Alltså for jag först iväg till Granngården där kattmat och hästmat. Så iväg till Willys för att shoppa mat till oss tvåbenta - och där var det... Kaos!!! Man skulle kunna tro att det var typ inför julafton. Fullproppat med mat och tämligen stressade kunder - jisses säger jag bara!. Tur att jag hade med mig min matlista så jag kunde koncentrera mig på vad jag skulle ha och bocka av allt eftersom. Jag kan bli lite lätt stressad av att folk är så hysteriska i butiken. Det går ju inte fortare att shoppa mat bara för att man river och sliter liksom...
 
Cirka en timme senare var jag ute ur Willys och kunde pusta ut ;-). Dags att fara hemåt i solen :-).
 
Väl hemma packade jag upp all mat och började förbereda lite födelsedagsfika. Vid 17-snåret dök så T och Lexi upp - för övrigt blir det inget stort firande av T. Våra föräldrar är avlidna, min syrra bor i England och T's syster firar inte födelsedagar av princip. Dock är T tämligen nöjd över att få smaska smörgåstårta och vanlig tårta ;-)
 
Smörgårstårtan var en klassisk modell med ost, skina och räkor. Dock hann jag inte fota den innan vi gick lös på den. Både jag och T upptäckte att vi var lite väl hungriga helt plötsligt.
 
Efter smörgåstårtan blev det kaffe och varsin bit av denna goda Wilmatårta :-) 
 
 
Täcke av vit chocklad och fyllning med hallon och vaniljkräm - supergod :-)
 
T blev också nöjd med den fina krukväxten han fick :-)
 
 
Mätta och belåtna tog vi sedan lugnt resten av kvällen. Jag roade mig med att fixa iordning räkningarna, för det hade jag glömt bort. Slösurfade lite och så fick det bli TV för resten av kvällen. Kände mig lite trött.
 
Inte jag som var trött - liten Hedvis låg på ryggstödet i soffan och snarkade...
 
 
Även Lillan occuperade en plats i soffan och djuren snarkade i kapp med sig själva... ;-)
 
 
Mycket roligare än så här blev det inte idag! Ha en trevlig påskhelg alla!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0