29/3 Långfredag - programridning...

 Upp som vanligt och ut med pållarna. Jag fixade iordning mig själv och käkade frukost. Idag var det inget soffhäng framför TV:n ;-). Istället så for jag in till ÖFK och tillbringade dagen med att hjälpa till under programridningen som arrangerades på klubben idag. Jag var med och hjälpte till i köket med att fixa iordning dagens påsklunch. Jag hann också med att fota lite och här kommer ett par smakprov. Är nöjd med mitt nya objektiv ett 50 mm, 1,8. Ljusstarkare än mina kitobjektiv - dock behöver jag ju komma nära. Så nedanstående bilder har jag beskurit och förstorat :-). Dragit upp ISO till 800 för att inte få suddiga bilder.  
 
 
 
Nu är det bara att träna på och lära sig mera när det gäller att hantera inställningarna på kameran ;-).
 
Jag var hemma igen vid 16.30-snåret och T höll på och grejade ute. Jag tog tag i mockningen på en gång, och när allt stallfix var avklarat var det dags för lite mat åt oss tvåbenta. Vi käkade upp resterna från gårdagens smörgåstårta och även kaffe och wilmatårta blev det.
 
Mätt och belåten drog jag ut i stallet igen. Dags för lite motionspass av pållan. Jag orkade inte åka in till ÖFK en gång till, utan det blev ett pass med tömkörning i hagen. Det är rätt OK underlag så det funkar bra. Tömkörningspasset började lugnt, men så helt plötsligt drog Oktawia iväg med svansen rakt upp och blåste som en drake. Jag kollade vad det var hon reagerade på och Aha! Stora älgtjuren som bor i skogsdungen 400 m från stallet, var ute och sprang på gärdet. Älgen sprang åt vårt håll, men stannade innan bäcken för att glo på oss. Jag fick ordning på Oktawai och med en publik i form av en älgtjur på ett par hundra meters håll fortsatte vi vårt motionspass. Oktawia var lite spänd, men kunde koncenterar sig på mig. Jag brydde mig inte om älgen för jag VET att den där älgen bryr sig inte Oktawia om i vanliga fall. Den är ute och springer på gärdet nära hagen tämligen rätt ofta... Oktawia klarade av att jobba på bra, tills älgen började röra på sig... då blev det lite spännande igen. Så helt plötsligt satte älgen full fart upp mot mitt stall... då blev jag lite orolig och styrde Oktawia  närmare stallet. Oktawia brydde sig inte så mycket om älgen då - utan det var jag som började tycka att den kom lite väl nära...Jag hyser STOR respekt för älgar... det är väldigt stora djur! Älgen stannade i alla fall och bestämde sig för att tvärvända och sprang iväg i full fart åt motstatta hållet. På ett par minuter var den utom synhåll och vi kunde fortsätta vårt tömkörnignspass. Lite nerv var det kvar i pållan och det var bra för hon var i alla fall snabb i sina reaktion. Inga problem med överångarna om man säger så ;-). Efter 50 min tömkörning fick det vara bra och vi förpassade oss in i stallet. Borsta av pållan och samlade på mig en fin liten pälshög. Även Bianca fick sig en omgång med borsten och det tyckte hon var jätteskönt. Bianca fäller hur mycket som helst och det låg nästan en halv ponny på golvet när jag var klar ;-). De nyputsade pållarna fick så står kvar inne för resten av kvällen. Lite hö att tugga på och jag själv förpassade mig in i huset. Resten av kvällen får nu tillbringas med soffhäng framför TV:n - ska nog kolla på Lets dance i brist på annat. En vända till ut blir det senare när pållarna ska ha sin kvällsmat, men mer än så här kommer det inte att hända idag.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0