6/3 Onsdag - Hemmakväll...

Idag var det vilodag planerad för pållan - ridhuset är upptaget av ridskolan på onsdagar och jag behöver en kväll till att göra annat. Idag kunde jag dock ta de rätt lugnt och det behövs också ;-).
 
Så efter en otroligt kreativ kursdag på jobbet - sista kursden i projektledning - så var jag rätt trött när T hämtade upp mig på stan. Kände mig mentalt utpumpad och det snurrade rätt på i skallen - hade fått väldigt bra feedbäck på min projektidé så jag har en del att jobba med :-).
 
Väl hemma så fixade vi iordning mat och käkade. Efter maten blev det kaffe och semla som efterrätt *mums*. Mätt och belåten drog jag på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet. Gjorde klart allt stallfix i lugn och ro. När detta var avklarat så hämtade jag in pållarna och hästpyssel vidtog. Jag började med Oktawia, lätt borstning av kusen och så gjorde jag krafttag med hennes man... den har växt rejält under vintern och blivit lite väl vildvuxen. Alltså borstades manen ut ordentligt och så frammed saxen. Nu är det svårt att klippa en man snyggt, men manen var 15 cm för lång och det går inte att rycka bort ;-). Så först grovklippning och efter det pysslade jag en stund med att finklippa manen - alltså att jämna till den. T var lite orolig att det inte skulle bli någon man kvar på pållan, men det var ingen fara ;-). När jag var klar så var Oktawias man ungefär en handsbredd bred och så jämn i kanten som en klippt man kan bli ;-).
 
T tröttnade på mitt stallpyssel och åkte vidare till lägenheten, men jag fortsatte med mitt stallpyssel och det var Biancas tur att bli lite ompysslad. Den lilla ponnyn tyckte det var mysigt att blir ordentligt genomborstad och det lossnade en hel del päls - märks att det börjar bli vår :-). När jag var klar med hästpysslet fick pållarna lite hö att tugga på och jag förpassade mig in i huset. Tillbringade resten av kvällen med att pyssla hemma. Röjde upp köket, på med diskmaskinen, städade lite på mitt skrivbordet m.m Vid 21-snåret var det det dags att kvällsmata pållarna så det blev en sista vända ut. Passade också på att kvällsrasta Lillan, som hade bråttom in igen - det var kallt ute ;-).
 
Nu får det bli en stunds soffhäng som får avsluta den här dagen - blir inte roligare än så här ;-)
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0