11/5 Lördag - Höhämtning och städning...

Idag var det dags att hämta ett lass med hö. Först upp och servera pållarna frukost. Fixade iordning mig själv och käkade frukost. Fick fart på T och innan vi for iväg till höbonden, blev pållarna utsläppta i hagen. Vi var framme hos höbonden på utsatt tid. Lastade in 550 kg hö i trailern och så full fart hemåt. När vi kom hem så fick höt ligga kvar i trailern och vi tog varsin kopp kaffe. Eftersom gräset växer med raketfart och min gamla åkklippare gick sönder förra hösten. Så kollade jag runt på blocket efter begangnade åkklippare, men man vet ju inte vad man får. Eftersom min gård ligger på en kulle så har jag nu lärt mig att det behövs en åkklippare med "trycksmörjning" och inte "Stänksmörning" som det är på min gamla åkklippare. Så istället för att shoppa en åkklippare med frontklippning började vi kolla på en trädgårdstraktor med sidoutkast. Där finns det trädgårdstraktorer med trycksmörjning till halva priset jämfört med en åkklippare med frontaggregat.
 
T vill gärna ha en ny åkklippare så man har garanti ett tag, istället för att shoppa en begangnad och inte veta hur länge den håller. Så för att få grepp om hu trädstraktorer ser ut och känns for vi iväg en snabb vända in till stan. Det visade sig att Husqvarna har kampanj på sina trädgårdstraktorer och efter lite omvärdsbevakning = kollade hos andra försäljare som säljer Stiga -  så bokade T en liten traktor. Hämtas på måndag.
 
Vi for hemåt igen. Käkade lite mat och så skulle T grejja ute. Höt fick vänta ett tag till. Jag tog itu med städning av huset. Det var välbehövligt och tog resten av em - men när jag var klar så hade jag dammat, dammsugit och moppat golven i hela huset. Även hunnit tvätta ett par maskiner. Gäller ju att vara effektiv. Var sönt att få rent - även om det var finnt väder så behövdes innejobbet :-).
 
Vid 18-snåret var jag klar med städningen och vi slängde upp höt på höloftet. Det tog en stund, men till sist var det på plats, snyggt packat :-). Det visade sig också att under tiden som jag städat inne i huset, så hade T städat höloftet. Så all gammal höboss var borta och med den det som katterna förorenat. Rent och fint var det :-).
 
När höt var på plats så tillbringade vi kvällen i trädgården. Jag grävde ytterligare ett par spadtag i örtagården och rensade fram lite med kryddväxter som ska spara. Verkar som om jag har väldigt gott om spansk körvel, oregano och citronmeliss :-).
 
Lite lätt stel i kroppen efter dagens slit får nu kvällen avslutas med lite soffhäng framför TV:n. Så roligare än så här blir det inte idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0