15/5 Onsdag - hemmakväll...

Kändes konstigt att endast släppa ut en liten pålle i hagen innan det var dags att fara till jobbet. Bianca kände sig ensam och övergiven - självklart! Och letade en stund efter sin kompis. Jag stannade kvar i hagen en stund, men hon lugnande sig rätt fort och började käka av frukosten matte serverade. Så jag for iväg till jobbet med lite mindre dåligt samvete.
 
Under förmiddagen så ringde jag till Salsbro, där jag lämnade av Oktawia i går kväll. Idag hade damen fått lite Domosedan och då gick det bra att göra en ordentligt gynyndersökning. Det är dags att ringa till hingsthållaren i morgon  eller på fredag som det såg ut idag.  Känns väldigt bra att de har tillgång till veterinär varje dag och kollar stona varje dag så de kan se exakt när det är dags för inseminering :-)
 
Arbetsdagen försvann i ett nafs och starx efter 16.30 så var det dags att fara hemåt. Det var fint väder, men blåsigt så när T kom med lite käk blev det att vi satt inne och käkade. Efter lite mat och kaffe så förpassade vi oss ut. T roade sig med åkklipparen och jag fixade stallet. Snabbmockat var det idag eftersom det endast en liten ponnybox som behövde mockas.
 
När jag var klar med stallsysslorna så roade jag mig med att rensa ytterligare i örtagåden, kom ett par spadtag till ;-).
 
Sedan så försökte jag roa Bianca lite... tog vovvens gamla fotboll och gick in i hagen. Oktawia hade gillat fotbollen, men Bianca funderade mest på vad vi sysslade med ;-)
 
Fina Bianca i kvällsolen...
 
 
 
Men det där med fotbollen - det var riktigt skum pryl... bäst att hålla sig på behörigt avstånd...
 
 
Oh, shiit där är fotbollen - bäst att gira undan ;-)
 
 
Alltså fick matte ta fotollen och förpassa sig ut ur hagen. Vovven var mer intresserad av fotbollen än vad ponnyn var ;-).
 
Vid 19-snåret så hade T lekt klart med åkklipparen och for vidare till lägenheten. Jag kom plötsligt på att jag hade en bok att hämta vid paketutlämningen vid närmaste ICA-affär. Skulla ha åkt förbi på vägen hem, men glömde. Alltså drog jag och Lillan lite snabbt iväg och hämtade bokpaketet. Det var senaste Dan Brown-boken som jag hade förhandsbokat - yes! Lite trevlig läsning :-)
 
 
Jag och Lillan drog en sista vända ut till stallet. Bianca hämtades in från hagen och det blev en pysselstund med lilla fröken. Det tyckte hon var trevligt. Under tiden som jag borstade Bianca så hade jag stalldörren öppen för att hålla koll på vad Lillan pysslade med. Hon gick och nosade i trädgården, men var väldigt intresserad av buskarna mitt emot köksfönstret. När jag så var klar i stallet och Bianca fått sin kvällsmat. Hörde jag också att det prasslade VÄLDIGT mycket från buskaget. Det var inte en katt och jag funderade på ifall det var grannens hundar som höll på med något.
 
Näe då - det var piggisarna... Om man säger så här... fler piggisare kommer det att bli. Jag tog paret på bar gärning ;-). Gullepluttar!
 
 
Paret lämnades ifred och jag förpassade mig in i huset. Lite nyheter på TV blir det som nu får avsluta min kvälls.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0