20/5 Måndag - Hämtning...

I morse så fick jag besök. Lagom när jag skulle ge mig ut och släppa ut Bianca så hörde jag att en bil kom upp på gården. Det var T som dök upp så här på morgonen... Det visade sig att han glömt kvar sina jobbnycklar hos mig. Utan dessa kommer han inte in på sitt jobb. Jag satte fart och åkte med T in till stan. Så var arbetsdagen igång.
 
Precis innan fikat idag så ringde de från Salsbro! Oktawia är klar för avlämning och vi kom överens om att jag hämtar henne ikväll efter jobbet. Damen har blivit kollad igår samt idag, och har ovulerat som hon ska. Känns hur skönt som helst. 1-2 juni är det dags för dräktighetskoll och fram tills dess kommer jag väl gnaga på fingrarna...
 
Resten av arbetsdagen försvann i ett lagomt tempo idag och jag stämplade ut strax efter kl 16. Eftersom jag fått skjuts av T till jobbet så hade jag med mig min cykel. Blev alltså en liten cykeltur efter jobbet till kamrat KN's arbetdsplats. Där lämnade jag av lite Oriflamevaror och så kom T och hämtade mig. Full rulle hem. Byte kläder under tiden som T hakade på trailern. Lillan blev snabbt rastad och så fick hon följa med oss när vi drog iväg till Salsbro.
 
Vid 18-snåret var vi framme och pållan var klar för avhämtning. Pratade lite snabbt med veterinären som talade om att allt såg bra ut  och att vi nu ska hålla tummarna att damen blir dräktig :-). På med skydd på damen och så dags att lasta. På stationen så är det ju hästar överallt, även precis utanför trailern. Oktawia klev faktiskt in i trailern, men när hon väl var inne så fick hon någon typ av separationsångest och höll på att riva trailern. Hästen utanför trailern började också leva rövare. T blev lite stressad och jag sa åt honom att köra iväg en bit med trailern så han kom ifrån hästen i hagen. När jag gick in i stallet igen för att hämta Oktawias pass så fick jag reda på att det var en hingst som Oktawia reagerade på.... självklart ;-).
 
Resan hem gick bra och Oktawia var lugn. När vi kom hem så hann vi inte mer än svänga upp med trailern innan Bianca fick spel i hagen och började gnägga och springa som en galning i hagen. Hon måste ha känt lukten av sin polare.
 
Oktawia blev stressad av att höra Bianca gnägga. Så fort in med Bianca i stallet och så lastade vi av Oktawia. När damen väl var inne i sitt stall så var hon jättestressad och vandrade runt, runt i sin box. Luktade lite på Bianca och så vandrade hon igen.
 
 
Jag mockade ur trailern och väntade en stund, men till sist så fick pållarna komma ut i hagen en stund.
 
Oktawia vandrade runt i hage med Bianca efter sig. Bianca ville verkligen leka, men Oktawia ville få koll på läget ;-)
 
 
Bianca vallade runt på Oktawia, men det hjälpte inte... ;-)
 
 
Stackars Bianca var så glad över att få hem sin polare, men jättesfrustrerad över att Divan inte ville leka. Till sist sprang Bianca fram till mig och man riktigt ser hur frustrerad hon är över situationen och nog tycker att matte kan hjälpa till lite ;-)
 
 
Undrar vad som rör sig i Oktawias huvud. Hoppas att damen tycker det är skönt att få komma hem igen. Jag tycker i alla fall att det är skönt att ordningen är återställd ;-)
 
 
Lämnade pållarna i hagen och passade på att kratta lite ogräs och grejjade lite inne. Vid 21 så öppnade jag dörren ut till hagen och båda pållarna ville komma in och få kvällsmat. Oktawia var nu helt lugn och precis som vanligt. Skönt.
 
Nu blir det Elementary från TV4 som får avsluta min kväll. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0