24/5 Fredag - En skön kväll...

Det hade regnet rejält under natten och det duggade lite fortfarande när jag klev upp. Tappade sugen totalt när det gällde att ta cykeln till jobbet... Fick alltså bli bilen. När jag kom fram till jobbet så hade det slutat regna och vid infarten till parkeringen fanns en liten vattenpöl. Två stycken andherrar låg och sov i vattenpölen!! Att bilar kom åkandes brydde de sig inte ett dugg om. Och när jag gick fram för att fota dem så kvackade en av herrarna till "Stör ej" - kan inte bli tydligare ;-) Och så fortsatte han att sova... Sickna fåglar!
 
 
Resten av arbetsdagen försvann i ett hektiskt tempo och avslutades med ett möte. Stämplade altlså ut vid 16.30-snåret. Ringde för att se ifall T ville ha hjälp att handla, men icke - han var tvungen att vila! Tuff arbetsvecka...
 
Jag for alltså hemåt - nu var det stålande sol och det visade sig bli en helt underbar kväll. Jag käkade lite. Fixade iordning mockningen och pållarnas vatten. Höpåsarna fick jag vänta med tills T var på plats. Har svårt att klättra upp på höloftet med mitt dåliga ben.
 
När jag var klar med stallsysslorna så fixade jag undan lite i köket, startade diskmaskinen osv. Sedan fick jag ett infall och fixade hux flux en rabarberpaj ;-). Så himla gott. Under tiden som pajen bakades i ugnen roade jag mig med att rensa ett stort spadtag i örtagården. Nu ligger jag hopplöst efter... ogärset växer fortare än vad jag hinner rensa... men men det är bara att ta ett spadtag i taget.
 
När jag var klar med rensningen och planterat de planter jag grävt fram, så var pajen klar i ugnen. Jag kollade ifall T var på ingång och han var i affären och handlade. Så i väntan på att han skulle dyka upp tog jag fram en bok - Inferna av Dan Brown. Och så satte jag mig  solen och läste. Där blev jag kvar till det att T dök upp en timme senare ;-). Hur skönt som helst.
 
Det blev en helt underbar kväll och det var skönt att sitta ute. Och äntligen fick jag äta året första rabarberpaj :-)
 
 
 
Rabarberpaj och vaniljsås  - finns det nåt godare? Inte den här årstiden i alla fall... ;-).
 
Efter pajätandet så fixade T lite med gräsklippningen. Han slängde ner hö från höskullen så jag kunde fixa höpåsarna. Vid 21-snåret så plockade jag in pållarna och det blev sedvanlig koll av dem innan kvällsmaten serverades.
 
Kvällen får nu avslutas med lite slötittande på TV:n, om jag kan hålla mig borta från boken...
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0