3/5 Fredag - lugn hemmakväll...

I morse var Oktawia mycket bättre. När hon käkade sitt morgonhö så var hon inte alls så irriterad som igår, utan käkade sitt hö normalt. Så under telefontiden på morgonen ringde jag till min ordinarie hemma veterinär och förklarade läget och hörde ifall han behövde komma ut. Vi kom överens om att det funkar att vänta till återbesöket vid hästklinken. Ringde till distriktsveterinären och berättade om förbättringen och de tyckte också jag kan avvakta, men att jag hör av mig vid en ev försämring. Och så ringde jag till Hästkliniken och förklarade läget, vi ändrade tiden så vi ska dit en halvtimma tidigare och en ordentlig tandkoll ingår i besöket.
 
Resten av arbetsdagen försvann i fullt ös. Stämplade ut strax innan 17-snåret och for hemåt. Väl hemma så serverade jag pållarna sitt em-hö och Oktawia käkade fortfarande normal, även om hon hade problem att komma åt höt....  det var nämligen en liten ponny som ställde sig mitt i maten ;-) 
 
 
Strax efter att jag kom hem så kom T farandes. Eftersom jag hade varit ute på lunchen och käkat kinamat, så var jag fortfarande mätt. T hade också precis käkat - alltså fick det bli lite fika innan jag drog på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet.
 
Jag mockade och fixade iordning pållars mat, skurade vattenhinkar och fyllde på vatten. Även vattenkaret i hagen skurades rent och fylldes upp med fräscht vatten. T roade sig med börja rensa i stora syrénhäcken. Tyvärr är det några av de äldsta syrénträden som blåst omkull och behöver alltså sågas ner... Det känns tråkigt eftersom de är så himla gamla, diametern på trädet är bortåt 15 cm så de är gamla. Dock blir det fin ved :-).
 
När jag var klar med stallet så passade jag på att gå över staketet som vi har som avgränsare till grannens mark. Jag hörde hur det klickade på sina ställen, och mycket riktigt så hittade jag några ställen där tråden låg emot backen. Det snor ström och det är inte bra. Stängde av elaggregaten och fixade ordning på staketet. När jag var klar så slogs aggregatet på igen och så var det 4000 v i staketet, även i hagen. Rejält med ström alltså - inte så skönt att springa på ;-).
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt - med skadad häst så blir det ju inget fredagsmys i ridhuset... ska bli skönt om ordningen kunde bli återställd någon gång...
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0