6/5 Måndag - Tratt av...

Idag blev det cykeln till jobbet. Det var soligt, 5 plusgrader och sidvind när jag trampade iväg. Kändes bra att sätta sig på cykeln och idag tog det mig 42 min att trampa till jobbet. Medvinden sist gjorde sitt till när det gällde tiden... ;-). Sidvind är faktiskt lite jobbigare, men lyckades trampa med 5:ans växel större delen av vägen till jobbet. Var inte heller speciellt svettig när jag kom fram - lyckades alltså hålla en lagom bra fart. Inte för sakta och inte cykla som en galning ;-).
 
Förmiddagen försvann i ett nafs. Efter lunch så hade min enhet en föreläsning i stresshantering - precis vad vi behövde ;-). Fick en del bra tips i alla fall.
 
Eftersom vi hade stressföreläsningen hela em så fick T åka iväg till veterinären med Lexi utan att jag följde med. Det var dags för återbesök och ta bort styngnen efter operationen. Jag bad T att säga till om att Lexi är väldigt irriterad i öronen. Alltså lika bra att de kollar upp dem när han ändå är där med vovven.
 
Strax efter 16:30-snåret så var föreläsningen slut och T hämtade upp mig. Skönt att inte behöva cykla hem för det blåste rejält mycket mera så här sen em. T berättade att operationsärret har läkt ihop jättefint och det var inga som helst problem att ta styngnen. De kollade också Lexi i öronen och det visade sig att hon fått svamp och en bakterieangrepp i öronen. Förmodligen så berodde det på att vovven haft tratten på sig. Så skönt att man slipper tratten nu och allra gladast är nog Lexi ;-)
 
När vi kom hem så orkade jag inte laga mat. Kände mig helt slut efter föreläsningen ;-). T fixade korv med bröd och det slank ner. Lite kaffe och så satte jag lite fart.
 
Innan jag tog itu med stallfixet så fixade jag klart med en anmälan till ASVH - Skannade in Oktawias bedömning från 2009 och mailade in till ASVH's kontor i Flyinge. Pållan är nu anmäld som selektionssto och prestationsklass *. Damen uppfyller de kriterier för att få bli selektionssto och även tilläggskravet för lägsta prestaionsklassen. Det enda jag behövde komplettera med var just bedömningsprotokollet. Allt annat hade de i sina databaser. Ska bli spännande och se hur lång tid det tar innan registreringen är gjord och det syns på blup:en.
 
Tillbringade resten av kvällen med att mocka, fixa mat och vatten till pållarna. T höll på och grejade ute under tiden som jag grejade i stallet. Plockade in pållarna vid 20-snåret. Fyllde upp vattentunnan ihage full med vatten. Och så borstade jag pållarna ordentligt. Båda två är rejält dammiga och efter ordenlig rykt fick jag ta en fuktig svamp och dra av överskottsdammet. Båda damerna blev väldigt blanka och fina.
 
I morgon ska Oktawia till hästkliniken för koll av framben och munnen - går ju faktiskt inte att komma med en dammig häst då ;-)
 
Var klar i stallet strax innan kl 21 och pållarna fick sin kvällsmat och jag förpassade mig in huset. Nu får det bli CSI NY som får avsluta min kväll innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0